ERP Entegrasyonu : Bankacılık ve Finans

• Büşra Nur Kalaycı

ERP Entegrasyonu : Bankacılık ve Finans

ERP, bir işletme için tüm departman ve faaliyetleri koordine etmek için kullanılan bir yazılım türüdür. Donanım, yazılım, muhasebe, CRM gibi birçok yapıyı kapsar. Ortaya çıkma ve kullanılma amacı, firmalar için tüm kaynakların olacak en verimli şekilde kullanılmasını sağlamaktır. Kurumların verilerini bir araya getirerek tek bir kaynakta toplar. Böylece işletmeler için tek doğru kaynağı sunarak veri karmaşıklığını önlemiş olur. ERP entegrasyonu ile birden fazla bileşen tek çatı altında birleştiğinden raporlama yapmak oldukça kolaylaşmıştır. ERP banka entegrasyonu da bahsettiğimiz bu kolaylıkların firma için finansal süreçlerde kullanılmasıdır. Bir işletmenin muhasebe, satış ve stok yönetimi  işlemleri gibi birçok fonksiyonunu bir arada toplamaktadır. ERP banka entegrasyonu sayesinde işletme, banka hesaplarındaki bilgileri doğrudan ERP sisteminde görüntülemektedir. Bu bilgilere göre işlemler yapabilir ve böylece işlemlerini kolaylaştırmış olur. 

ERP Entegrasyonu ile Bankacılık İşlemlerini Kolaylaştırmak   

ERP banka entegrasyonu, vadeli işlemler, genel muhasebe işlemleri gibi tüm finansal süreçleri takip etmeyi sağlar. Dolayısıyla finansal operasyonların kapsamlı bir görünümünü gerçek zamanlı olarak almış olursunuz. Dolayısıyla daha hızlı ve daha bilinçli kararlar vermenizi sağlar. Örneğin sizin için en etkili ödeme planı oluşturmak ve işlemlerinizi kontrol etmek zaman alan günlük işlemler arasındadır. ERP entegrasyonu bunun gibi günlük finansal işlerin takibini basitleştirir. Tüm finansal bilgilerinize anında erişmeniz için programlıdır. Bu sayede, finansal durumunuz üzerinde hızla müdahale edecek konumda olursunuz. 

Kısacası işletmeniz için banka hareketlerinizi doğrudan ERP sisteminde izlersiniz. Böylece muhasebe işlemlerini daha hızlı ve doğru bir şekilde yönetirsiniz.  Ayrıca, ERP sistemine bağlı olarak banka hesaplarının sınırlı sayıda kişi tarafından yönetilmesi de söz konusudur. Bu durum da güvenlik açısından avantaj sağlar.

ERP Banka Entegrasyon Süreci

Banka entegrasyonu, hesaplardaki hareketlerin anlık olarak takip edilmesini sağlar. Ayrıca tahsilat ve ödeme gibi işlemlerin zamanında gerçekleşmesi için banka hesabına bu işlemlerin yansımasını sağlar. Bu işlemler firmaların çalıştığı ERP sistemine tam entegre bir durumda çalışmaktadır. Böylece işletmelerin tüm banka hesaplarındaki hareket ve işlemler otomatik ERP sistemine yansır. 

ERP banka entegrasyonunun kurulumu ve yapılandırılması, her işletmenin ihtiyaçlarına göre değişmektedir. Ancak genel olarak, ERP sistemi ve banka arasındaki entegrasyon için aşağıdaki adımlar takip edilmektedir:

  • İlk olarak, banka entegrasyonunu kurmak istediğiniz bankayla iletişime geçerek, gerekli bağlantı bilgilerini alırsınız.
  • Daha sonra, ERP sistemine banka hesaplarını eklemek için gerekli yapılandırmaları yaparsınız. Bu adım, genellikle ERP sisteminin kuruluş ve yapılandırma kılavuzlarına göre gerçekleştirilmektedir.
  • Son olarak, banka entegrasyonunu tamamlamak için banka hesaplarının ERP sisteminde doğru şekilde görüntülenip görüntülenmediğini test edersiniz.

Vomsis Banka Entegrasyonu

Vomsis işletmeniz için tüm finansal süreçleri kolaylaştırmak için geliştirildi. Vomsis’de tek bir ekrandan tüm banka hesaplarınızı takip edebilirsiniz. Böylece tek bir yerden tüm bankalar için işlem arama yapabilirsiniz. Muhasebe, finans, satış departmanlarında kullanıcı oluşturabilir ve bu kullanıcılara “sadece gelen hareketleri görsün, sadece 3 günlük hareketleri görsün, sadece firmadan giriş yapabilsin” gibi çok detaylı erişim izinleri verebilirsiniz. Hesap hareketlerinize etiketleme yapabilir bu etiketleme sayesinde rapor ve istatistikleri alabilirsiniz.

Vomsis API ile muhasebe, CRM, ERP yazılımlarına otomatik veri aktararak zamandan tasarruf sağlarsınız. Vomsis’in Logo Go ve Tiger, Netsis Standard ve Enterprise paketlerine direkt olarak entegrasyonu mevcuttur. Ayrıca SAP One Business – DİA – Canias ve Microsoft Dynamics programlarına da iş birliği yaptığımız çözüm ortaklarımız ile entegrasyonumuz mevcuttur. Diğer programlar için ise alt yapı desteğimizi sunmaktayız.

Vomsis’i deneyin!

Vomsis'in ayrıcalıklı dünyasını ücretsiz keşfedin.
Hemen Ücretsiz Deneyin

* Deneme süresi boyunca kredi kartı bilgileri alınmaz!