Mobil Bankacılık Uygulamaları ve Gelişmeler

• Büşra Nur Kalaycı

Mobil Bankacılık Uygulamaları ve Gelişmeler

Finans sektörü, teknolojik gelişmelerin etkisiyle hızla büyümektedir. Bu büyümenin en dikkat çeken yönü bankacılık alanında yaşanan gelişmeler olmuştur. Teknolojik etkilerin bankacılık sektöründe de hakim olmasıyla mobil bankacılık uygulamalarının kullanımı giderek zirveye çıkmıştır. Özellikle internet kullanımının yaygınlaşmasıyla internet bankacılığı ve mobil bankacılık kavramları hayatımıza hızlı bir giriş yapmıştır. Türkiye Bankalar Birliği’nin yayınladığı rakamlara göre bu artış son 4 yılda iki kat artmıştır. Bununla ilgili detaylı bilgilere “Tüm Banka Hesapları Tek Uygulama” başlıklı içeriğimizden ulaşabilirsiniz.
Mobil bankacılık uygulamaları, kullanıcılara finansal işlemleri her an her yerden yönetme imkanı sunmaktadır. Böylece mobil uygulamalar kullanıcılara ve finans dünyasına büyük bir kolaylık sağlamaktadır. Bu uygulamalar son yıllarda güvenlik önlemleri ve kullanıcı dostu arayüzlerle değerlendirme alarak ön plana çıkmaktadır. Bu hızlı gelişimin sebebi, kullanıcıların artan dijital talepleri ve mobil cihazların yaygın kullanımı gibi faktörlerdir. Ayrıca Fintech ve açık bankacılık uygulamalarının hızlı gelişimi de büyük ölçüde etkili olmuştur. Şimdi birlikte bu gelişmelerin avantajlarını ve mobil bankacılık uygulamalarına alternatif olabilecek yenilikleri yakından inceleyelim.

Avantajlar ve Dezavantajlar

Yukarıda bahsettiğimiz yeniliklere göre fintech gelişmelerinin yalnızca bankacılık alanını değil tüm finans dünyasını etkilediğini söyleyebiliriz. Özellikle Açık bankacılık alanının genişlemesi de bu durumun öncü adımlarından biri olmuştur. Ayrıca bu yeniliklerin her geçen gün artacağı ve günlük hayatımızı etkileyeceği de açıktır. Dolayısıyla mobil bankacılık uygulamalarının da sürekli olarak bir güncelleme ve geliştirmeye maruz kaldığı bilinmektedir. Özellikle son yıllarda dijital bilgilerin güvenliği açısından güvenlik konularında yenilikler ve güncellemeler yapılmaktadır. Bu çerçevede mobil bankacılık uygulamalarının avantajları arasında; hızlı para transferleri, fatura ödemeleri, yatırım işlemleri, kredi başvuruları gibi birçok işlemin kolayca yapılabiliyor olması sayılmaktadır. Geleneksel bankacılık yöntemlerinin aksine müşterilerin banka şubelerine gitmeden bu finansal işlemleri mobil uygulamalar sayesinde yapması dijital bankacılığın en büyük avantajlarındandır. Bununla beraber açık bankacılık gelişmelerinin eklenmesiyle daha birçok kolaylık kullanıcılara sunulmaktadır.
Avantajların yanında mobil bankacılık uygulamalarının kullanımı için bir teknolojik bilgi gereksiniminin olması da dezavantajlar içindedir. Ayrıca kullanıcıların finansal bilgilerinin güvenlik konusu da bu noktada birçok müşterinin çekimser yaklaşmasına sebep olabilmektedir. Bankalar yüksek güvenlik önlemleri alsa da hala birçok kullanıcı için güvenlik konusu dezavantajlar arasındadır. Bunun yanında çok fazla banka ile çalışan müşteriler için de her bankanın mobil uygulamasını ayrı ayrı kullanmak ekstra bir zaman kaybı ve iş yükü de oluşturmaktadır. Bu noktada en çok işletme ve firmalar dezavantajları hissetmektedir. Tüm banka hesaplarını ayrı bankacılık uygulamalarından yönetmek ve finansal yönetimi bu şekilde sağlamak oldukça zordur.

Mobil Bankacılık Uygulamaları ve Açık Bankacılık

Mobil bankacılık uygulamalarının yayılmasıyla bankacılık ve finans işlemlerinin kolaylaştığını ve hızlandığını anlamıştık. Ancak günümüzde teknolojinin daha da hızlanması ile mobil bankacılık uygulamalarının dezavantajları da yukarıda bahsettiğimiz gibi artmıştır. Örneğin, işletmelerin muhasebesel süreçlerinde hesap takibi yaparken birden fazla bankacılık uygulamalarını kullanmak işletme sahipleri için bir zorluk oluşturmaktadır. Açık bankacılık sonrası mobil bankacılık uygulamaları, bu zorlukları ortadan kaldırarak müşterilere daha fazla seçenek sunmuş ve kişiselleştirilmiş hizmetler sağlamıştır.

Günümüzde bankalar bu uygulamalardan yararlanarak müşterilerine diğer banka hesaplarını da kendi uygulamalarında görüntüleyebilecekleri bir hizmet sunmaya başlamıştır. Ancak bankaların kendi kurumsal kimliklerine ve müşterilerine özel sundukları birçok ayrı ürün içerisinde açık bankacılık hizmeti de vermeleri, bu uygulamaların eksik kalmasına neden olmaktadır. Örnek vermek gerekirse; işletmeler bir mobil bankacılık uygulamasında diğer banka hesaplarını görüntüleyebilse de raporlama kısmında bu uygulama dışında yine diğer uygulamaları da kullanmak zorunda kalmaktadır. Ayrıca her banka, kendi mobil uygulamasında belirli sayıda diğer banka hesaplarını görüntüleme kapasitesi sunmaktadır. Dolayısıyla bu sınırlar, özellikle işletmeler için mobil bankacılık uygulamalarını açık bankacılık konusunda yetersiz kılmaktadır.

Tüm Bankalar Tek Uygulamada!

Vomsis ile tüm dezavantajları ortadan kaldırarak işletmenizde tüm açık bankacılık hizmetlerinden sınırsız olarak yararlanabilirsiniz. Vomsis açık bankacılık uygulaması, çalıştığınız tüm bankaları tek ekranda kolayca yönetmenizi sağlamaktadır. Böylece tüm hesaplarınızdaki bakiye ve hareket durumunu saniyeler içinde kontrol edebilirsiniz. Bakiye ve hesap hareketlerinizi kontrol etmek için tek tek banka uygulamalarına girmekle uğraşmazsınız. Hepsini aynı anda Vomsis üzerinden takip edersiniz. Mobil ve web tarayıcısı üzerinden gerçekleşen işlemlerinizin anlık bildirimlerini alırsınız. Böylece takip etmeseniz ile önemli işlemlerinizi hatırlarsınız. Tek bir bakışla hesap bakiyelerinizi toplam ve para birimi cinsinden görüntüleyebilirsiniz. Ayrıca grup şirket yapısına uygunluğu sayesinde tüm şirketlerinizin banka hesaplarını karışıklık olmadan konsolide olarak görüntüleyebilirsiniz. Tüm hareketleriniz için kişisel notlar oluşturarak hesap hareketlerinizi özelleştirebilirsiniz. Ayrıca gelişmiş etiket sistemi, belirlediğiniz filtrelere göre hareketlerinizi sizin için gruplar. Düzenli yapılan veya sizin için önem seviyesi yüksek hareketler için hatırlatma oluşturabilirsiniz.

Vomsis ile sadece banka hesaplarınızı yönetmekle sınırlı değilsiniz. Online tahsilatlarınızı ve POS Raporlamalarınızı da tek ekrandan kolayca yönetebilirsiniz. Kısacası tüm online bankacılık işlemleriniz için işinizi kolaylaştırarak zamandan tasarruf etmenizi sağlayacak çözüm odaklı birden fazla özellik ve ürün mevcuttur.

İşletmenizin finansal yönetiminde kolayca görüntüleyin, raporlayın ve tahsil edin. Kullanıcı dostu arayüzü sayesinde işlemlerinizin zorluklarını ortadan kaldırarak istediğiniz her zaman, nerede olursanız olun rahatlıkla işlemlerinizi gerçekleştirmenizi sağlayan, Vomsis akıllı banka asistanı hemen ücretsiz deneyebilirsiniz.

Vomsis’i deneyin!

Vomsis'in ayrıcalıklı dünyasını ücretsiz keşfedin.
Hemen Ücretsiz Deneyin

* Deneme süresi boyunca kredi kartı bilgileri alınmaz!