Online Tahsilat Nasıl Yapılır?

• Büşra Nur Kalaycı

Online Tahsilat Nasıl Yapılır?

Günümüz teknolojisiyle online platformlarda yapabileceklerimizin neredeyse sınırı yok. Günlük hayatımızda fiziksel olarak yürüttüğümüz birçok işi artık mobil veya web uygulamaları üzerinden yapıyoruz. Böylece çok daha kısa sürede, daha kolay yöntemlerle ve güvenli bir şekilde işlemleri gerçekleştirebiliyoruz. Bu kolaylık neden para tahsilatı sürecine de yansımasın? Tabii ki yansıdı ve böylece “online tahsilat sistemi” gelişti. Para yönetimindeki birçok işlem gibi online tahsilat sistemi de işletmelerin ödeme işlemlerini online’a taşımasını sağladı. Peki bu sistem nasıl çalışıyor? Avantajları nelerdir? İşletmeler bu sistemi nasıl kullanabilir? Online ödeme almak günümüzde neden önemlidir? Gelin bu soruların cevaplarını birlikte keşfedelim.

Online Tahsilat Nedir?

Herkesin bildiği anlamıyla tahsilat, bir kişi veya şirketin alacaklarının ilgili kişi/şirketlerden toplaması işlemidir. Bu tahsilat sistemi, bir diğer adıyla e-tahsilat, alacakların toplanma sürecini geleneksel tahsilata kıyasla kredi kartı, banka kartı, sanal kart gibi yöntemlerle gerçekleştirilmesini sağlayan elektronik bir sistem olarak tasarlanmıştır. Yani online olarak kredi kartı tahsilatı yapılmasını sağlamaktadır. Kredi kartı tahsilatı nedir? İçeriğimizin devamında detaylı cevabı bulabilirsiniz.

Alışveriş ve ödemelerde kredi/banka kartı kullanımının yaygınlaşmasıyla bu sistem şirketler için ihtiyaç haline gelmiştir. Tahsilat işlemini her iki payda için de kolaylaştırmak için geliştirilmiştir. Şirketler için bütçe yönetiminde zamanında tahsil edilen paranın önemi büyüktür. Aynı şekilde ödemeyi yapacak taraf için de ödemenin unutulması, gecikmesi veya yapılamaması; bazı sorunları beraberinde getirebilmektedir. E-tahsilat sistemi; tahsilatın zamanında, birkaç adımlık pratik süreçlerle yürümesini sağlar. Ayrıca farklı ödeme yöntemleriyle yapılabilmesini mümkün kılarak bu sürecin daha sağlıklı şekilde yürümesini sağlar.

Online Tahsilat Sisteminin Avantajları

Online tahsilat sistemi, tıpkı diğer platformların yarattığı gibi yenilikler ve kolaylıklarla dolu bir dünya yaratır. Fiziksel ortamda yapılamayan ya da bir türlü düzene oturtulamayan işlerin uygulanabilmesini ve hatta geliştirilebilmesine fırsat tanır. Bazı durumlarda ise e – tahsilat sistemi sayesinde fiziksel ortamda yapılan ve zaman/emek isteyen çalışmaların yapılmasına gerek kalmaz. Tüm bunları göz önünde bulundurarak online tahsilat sisteminin yaratacağı avantajları şu şekilde sıralayabiliriz:

  • Tahsilat sürecini her iki taraf için de daha sistemli, kolay ve hızlı hale getirir
  • Geleneksel tahsilat sürecine kıyasla şirketler için zaman tasarrufu sağlar.
  • Ödemelerin gecikmesi, ulaşmaması ya da eksik ulaşması gibi olumsuzlukların önüne geçilmektedir.
  • Ödemelerin ister taksitli ister tek çekim halinde alınabilmesine olanak tanır.
  • Para akışının tek tuşla görüntülenmesini, gerekli tarihlerin filtrelenerek kontrol edilmesini ve tüm işlemlerin anlık olarak takip edilebilmesini sağlar.
  • Geleneksel tahsilat yönteminde fiziksel pos yoluyla yapılan mail order işlemine gerek kalmaz.
  • Tüm ödemeler web sitesi veya mobil uygulamalar üzerinden 7/24 kesintisiz olarak yapılabilmektedir.

Vomsis Online Tahsilat Sistemi Nasıl Çalışır?

Yeni nesil akıllı banka asistanınız Vomsis, banka hesaplarınızı yönetmede sağladığı avantajlar gibi alacaklarınızı tahsil etmede kullanacağınız online tahsilat sisteminde de kolaylıklarla dolu bir dünya sunar.

Vomsis’te e – tahsilat sistemine dahil olmak oldukça kolaydır. Online tahsilat sistemi üzerinden “hemen deneyin” butonuna tıkladıktan sonra karşınıza çıkacak formu doldurup yeni bir kayıt açarak işe başlayabilirsiniz. Şirketinize ait bilgilerinizin ve sanal POSlarınızın istendiği sonraki üç basit adımda hesabınızı oluşturup online tahsilat sisteminin avantajlarından faydalanmaya başlayabilirsiniz.

Peki Vomsis online tahsilat sisteminde sizleri neler bekliyor?

  • Alacaklarınızı üye olmadan ya da yeni üyelikle olmak üzere iki yöntemle tahsil edebilirsiniz.
  • Vomsis mobil uygulaması üzerinden tüm işlemlerinizi kolayca gerçekleştirebilirsiniz.
  • Ödeme taleplerinizi mail veya sms ile göndererek hatalı ya da eksik ödemeleri önlersiniz.
  • Ödemelerinizi tüm para birimlerinde tahsil edebilirsiniz.
  • Siz ana bayinizden ödeme alabileceğiniz gibi onlar da kendi alt bayilerinden alacaklarını rahatlıkla tahsil edebilirler.
  • Ücretsiz API alt yapısı sayesinde hesabınızı e – ticaret ve muhasebe programlarına direkt entegre edebilirsiniz.
  • Belirlediğiniz komisyon oranlarında çekim yapabilirsiniz.
  • Ödemelerinizde taksit sınırını kendiniz belirleyebilirsiniz.

Vomsis’te E-Tahsilat Nasıl Yapılır?

Vomsis’te online tahsilat yapmak, sandığınızdan çok daha kolay. Vomsis’in kullanıcı dostu arayüzü; tüm işlemlerinizde size zamandan tasarruf, alacaklarınızı takip etme konusunda ise rahatlık kazandıracak.

Vomsis hesabınıza giriş yaptıktan sonra sizi Sanal POS ekranının Yapılan İşlemler sekmesi karşılayacak. Bu sayfada yaptığınız tüm işlemlerin kısa birer özetini görebilmeniz mümkün. Tahsilatlarınıza ait tüm bilgilerin listelendiği bu ekranda işlem tarihinden müşteri bilgisine, taksitler ve işlem durumuna kadar birçok detayı filtreleyerek görüntüleyebilirsiniz. Filtrelediğiniz detayları daha sonra excel’e aktararak raporlama için kullanabilirsiniz. Ayrıca dilediğiniz satıra tıklayarak işlem detaylarını spesifik olarak görebilir, dilediğinizde tek tuşla iptal edebilirsiniz.

Online Tahsilat Yapılan İşlemler

 

Sanal POSlarınızı eklemek veya düzenlemek için kullanacağınız bölüm; Ayarlar sekmesi olacak. Eğer özel alan adınız varsa Özel Alan Adı seçeneğini işaretleyin. Yoksa Vomsis’in sizin için oluşturacağı Vomsis Alt Alan Adı butonuna tıklayın. Böylece sanal POS kurulumunu kolayca gerçekleştirebilirsiniz.

 

Vomsis Alt Alan Adı seçiminizde müşterilerinize veya bayilerinizin karşısına aşağıda yer alan örnekteki gibi bir ekran çıkacak. Müşterileriniz bu alanları sadece birkaç dakikada doldurarak güvenli bir şekilde ödemelerini yapabilecek. Siz de tahsilatınızı hızlıca gerçekleştirebileceksiniz.

Sanal Pos Güvenli Ödeme

 

Alan adı seçiminden sonra devam butonuna tıkladığınızda açılan sayfa; siteniz ve sözleşmelerinize dair ayarlarınızı yapabilmenizi sağlayacak. Bu sayfa üzerinden şirketinizin logosunu ekleyebilir, site dilini değiştirebilir, fatura bilgilerinizi düzenleyebilir ve pek çok alanı kişiselleştirebilirsiniz.

Online Tahsilat Ayarlar

 

Müşteriler sekmesine tıkladığınızda ise mevcut müşterilerinizin tüm bilgilerinin yer aldığı bölüme ulaşabilirsiniz. Bu alanda yer alan Tahsilat Yap butonuna tıklayarak tahsilatınızı tek tuşla yapabilirsiniz. Ayrıca müşteri bilgilerini güncelleyebilir ve yeni müşteri oluşturabilirsiniz.

Sanal Pos Müşteri Takip ve Tahsilat

 

Yeni ödeme talepleri oluşturmak için Ödeme Talepleri sekmesine gelerek Yeni Ödeme Oluştur butonuna tıklayabilirsiniz. Gerekli alanları doldurup müşteri/bayi seçiminizi gerçekleştirin. Devamında ödeme talebinizi yapabilir, daha sonra ana ekrana dönerek talebinizin durumunu takip edebilirsiniz.

Online tahsilat ödeme talebi oluşturmak

 

En Kolayı Vomsis ile

Siz de Vomsis ile tahsilatlarınızı güvenli, düzenli ve sistemli bir hale getirmek için ister web sitemizdeki adımları takip ederek, ister Google Play ya da App Store üzerinden mobil uygulamalarımız ile hemen bir hesap açın. Vomsis ile alacaklarınızı zamanında tahsil etmenin, nakit akışınızı hızlandırmanın ve tahsilat performansınızı artırmanın keyfini çıkarın!

 

Vomsis’i deneyin!

Vomsis'in ayrıcalıklı dünyasını ücretsiz keşfedin.
Hemen Ücretsiz Deneyin

* Deneme süresi boyunca kredi kartı bilgileri alınmaz!