Tahsilat İşlemleri ve Açık Bankacılık

• Büşra Nur Kalaycı

Tahsilat İşlemleri ve Açık Bankacılık

Günümüzde teknolojik gelişmeler, işletmelerin finansal yönetimindeki yenilikleri beraberinde getirmektedir. Sürekli bu yeniliklerle şekillenen iş dünyasında işletmeler de finansal alanda özellikle birçok gelişmeyle karşılaşmaktadır. Firmalar için tahsilat işlemleri, satış ve takip işlemleri gibi konular günümüzde eskiye göre oldukça değişmiştir. Bu noktada, fintech alanındaki yenilikler en önemli etkenler arasındadır. Örneğin, açık bankacılık ve pos sistemleri arasında gelişen ilişki işletmelerin satış ve tahsilat işlemleri konusunda büyük avantajlar sağlamıştır. Dolayısıyla işletmelerin tahsilatlarındaki verimlilik de pozitif anlamda etkilenmiştir. Bu noktada açık bankacılığın firmalar için sunduğu esneklik ve pos sistemlerinin hızlı ödeme çözümleri, finansal hizmetlerde yeni bir kapıyı aralamıştır. Bu sayede açık bankacılık ve pos sistemleri entegre olarak işletmelere avantajlar sunmaktadır. Günümüzde teknolojik gelişmelere ayak uydurmak isteyen birçok işletme açık bankacılık yeniliklerini yakından takip etmektedir. Çünkü her geçen gün gelişen ve dönüşen iş dünyasında işletmeler de müşteri deneyimini artırmak ve tahsilat süreçlerini iyileştirmek istemektedir.
Biz de bu içeriğimizde işletmelerin satış ve tahsilat işlemlerinde açık bankacılığın sağladığı avantajları yakından inceleyeceğiz.

Hızlı ve Sorunsuz Online İşlemler

Açık bankacılık sayesinde işletmeler, müşteri sadakati, finansal analiz ve kişiselleştirilmiş hizmetler sunma gibi birçok avantaja sahip olmaktadır. Pos sistemleri ile entegre açık bankacılık ise işletmelerin müşteri odaklı stratejilerini desteklemektedir. Peki bu entegrasyon sisteminin mantığı nedir? POS sistemleri, bilgisayar, barkod okuyucu, ödeme terminali, yazıcı gibi donanım bileşenlerinden oluşmaktadır. Bu araçlar, işletme ürünlerinin barkodlarını okuyarak tahsilat işlemlerini yönetir. Böylece fatura, makbuz vb. belgeleri yazdırarak satış ve tahsilat işlemlerini kolaylaştırır.

Bu POS sistemlerinin açık bankacılık ile entegre olması işletmeler için ekstra kolaylıklar sağlamaya başlamıştır. Özellikle raporlama ve analiz kısmında, muhasebe işlemlerinin kolaylaşması konusunda bu etkilerden söz edilebilmektedir. Böylece işletmeler için finansal hizmetler daha verimli hale gelmiştir.
Finans sektöründeki bu yenilikçi işbirliği, özellikle küçük&orta ölçekli işletmeler için önemli bir çözüm sunmaktadır. Açık bankacılık ve pos sistemleri arasındaki entegrasyon, işletmelerin dijital dönüşüm süreçlerini hızlandırarak daha etkili ve rekabetçi bir konuma gelmelerine yardımcı olmaktadır.

Peki bu sistem içinde tahsilat işlemlerindeki raporlama süreçleri nasıl yürümektedir?

Tahsilat İşlemleri için Vomsis Online Tahsilat

Vomsis akıllı banka asistanı, sunduğu açık bankacılık hizmetleri ile işletmenizin finansal yönetiminde tüm kolaylıkları sağlamak için yanınızda. İşletmenizin satış ve tahsilat işlemleri sırasında; hızlı, kolay ve güvenli bir deneyim yaşamanız için gelişmiş bir sistem sunmaktadır. Vomsis ile alacaklarınızı zamanında tahsil ederek nakit akışınızı hızlandırabilirsiniz. Dilediğiniz yerden dilediğiniz zaman tahsilat işlemlerini gerçekleştirebilir ve takip edebilirsiniz. Ios ve Android marketlerde bulunan Vomsis mobil uygulaması üzerinden tüm tahsilatlarınızı gerçekleştirebilirsiniz. Düzenli ödeme aldığınız müşterilerinizi sisteme kolayca kaydedebilirsiniz. Böylece ödeme taleplerinizi sms yada mail üzerinden müşterilerinize gönderebilirsiniz. Bu sayede hatalı ya da eksik ödeme riskinden de kurtulmuş olursunuz.

Bunların yanında yabancı müşterileriniz için farklı diller de sistemde desteklenmiştir. Farklı para birimlerine takılmadan tahsilatlarınızı yapabilirsiniz. Vomsis işletmelerin bayilik yapılarını da unutmadı. Bayilik sistemi ile bayilerinizin tahsilat performansını arttırma fırsatınız da var. Bayileriniz, kendilerine özel oluşturduğunuz panel üzerinden tahsilatlarını rahatça gerçekleştirilebilmektedir. Böylece Ana bayinizin oluşturduğu alt bayiler kendi müşterilerinden rahatlıkla ödeme alabilirler. Siz de kolaylıkla bayinizin ve alt bayilerin gerçekleştirdiği tahsilatları takip edebilirsiniz.
Kolay bir kullanım deneyimi sunan Online Tahsilat Sisteminde, işlemlerinizin ve verilerinizin maksimum seviyede korunduğunu bilerek güvenle ve rahatça tahsilatlarınızı gerçekleştirebilirsiniz. Vomsis Online Tahsilat Sistemi ile tahsilatlarınızı zamanında ve güvenle halledin. Finansal sağlınız ve nakit akışınız hiç aksamasın.

Vomsis online tahsilatlarınızı kolayca yönetmeniz yanında tüm POS’larınızı tek ekrandan yönetmenizi ve raporlayabilmenizi sağlayan POS Rapor ürünü de sunmaktadır. Vomsis’de açık bankacılık hizmetlerinin sınırı yok. Tüm banka hesaplarınızı ve tüm şirketlerinizi konsolide olarak yönetebileceğiniz Banka Hesap Hareketleri ürünü de Vomsis’de. İşletmenizin her yönden finansal verimini artırmak için Vomsis Ürünleri‘ne bir göz atın.

Vomsis’i deneyin!

Vomsis'in ayrıcalıklı dünyasını ücretsiz keşfedin.
Hemen Ücretsiz Deneyin

* Deneme süresi boyunca kredi kartı bilgileri alınmaz!