Banka Hesaplarının Raporlanması

• Büşra Nur Kalaycı

Banka Hesaplarının Raporlanması

Günümüzde finansal alanda önemli bir dönüşüm yaşanmaktadır. Bu dönüşümün temelinde ise fintech çalışmaları bünyesinde açık bankacılık kavramı yatmaktadır. Açık bankacılık, kullanıcıların finansal verilerinin güvenli bir şekilde üçüncü parti yazılımlar ile paylaşılmasını sağlamaktadır. Bu yazılımlar sayesinde, kullanıcılar tüm banka hesaplarını tek ekrandan yönetebilmektedir. Bu kapsamda, banka hesaplarının raporlanması, hem bireysel hem de kurumsal müşteriler için oldukça kolay olmaktadır. Firmalar için muhasebe süreçlerini ve finansal yönetimlerini eksiksiz yürütebilmeleri için banka hesaplarının raporlanması oldukça önemlidir. Firmalar birden fazla banka ve banka hesabı ile çalıştıklarından raporlama süreçleri karmaşıktır ve zaman alıcıdır.   

Bu noktada açık bankacılığın avantajlarından yararlanarak süreç kolaylaştırılabilir. Bu içeriğimizde, sizler için firmalarda raporlama süreçlerini açık bankacılık ile kolaylaştırmanın ipuçlarından bahsedeceğiz. 

Banka Hesaplarının Raporlanması: Nasıl Yapılır? 

İşletmeler için finansal yönetimlerindeki etkinliği artırmak için düzenli ve doğru raporlama oldukça önemlidir. Ayrıca bu süreç işletmelerin yönetimdeki karar aşamasını netleştirmek için de önemlidir. Dolayısıyla işletme sahipleri, banka hesaplarındaki hareketleri düzenli olarak izlemelidir. Bu, işletmenin gelir – gider dengesini anlamak, hataları tespit etmek ve bütçe yönetimini geliştirmek açısından önemlidir. Bu noktada banka hesaplarındaki hareketlerin kategorilere göre ayrılması oldukça önemlidir. Her işlemin belirli bir kategoriye ait olması raporlama kısmında parçadan bütüne gitmek açısından oldukça önemlidir. Örneğin, gelir, gider, vergi ödemeleri, ücretler gibi kategoriler belirlenerek daha etkili bir finansal analiz yapılabilir. İşletmeler, belirlenen kategoriler ile gelir ve giderleri karşılaştırarak mali performans değerlendirmelerini hızlı bir şekilde belirleyebilmektedir. Ayrıca vergi beyannamelerini hazırlamak için de banka hesap hareketlerinin düzenli olarak takip edilmesi oldukça önemlidir.   

Gelişen teknolojiyle birlikte artık saydığımız tüm bu süreçler muhasebesel anlamda otomatik olarak yapılabilmekte. İşletmeler, banka hesaplarını düzenli olarak takip etmek ve işlemleri hızlı bir şekilde yönetmek için elektronik bankacılık araçlarından yararlanabilmektedir. Online bankacılık platformları; hesap özetleri, hareket geçmişleri ve diğer finansal raporlama araçlarına erişim sağlamaktadır. İşletmelerin muhasebe yazılımları, banka hareketlerini otomatik olarak kaydederek raporlayabilmektedir. Bu yazılımlar, genellikle finansal tabloları oluşturma, gelir-gider raporları üretme ve vergi beyannamelerini hazırlama süreçlerinde etkindir. Bu noktada işletme sahipleri, finansal verilerinin güvenliği için, banka hesaplarına erişimi sınırlandırmalıdır. Ayrıca güvenlik kontrollerinin sürekli izlenmesi de oldukça önemlidir. Örneğin ilgili çalışanlara yalnızca gerekli yetkilerin verilmesi bu güvenlik önlemlerinden biridir. Dolayısıyla tüm bu izleme ve raporlama süreçlerinde güvenlik aşamalarının da yeterli düzeye ulaşması oldukça önemlidir. 

Raporlama süreçlerini günümüzde teknoloji ile dönüştürerek otomatikleştiren muhasebe yazılımları bu işlemlerde önemli bir yer kaplamaktadır. Bu yazılımlar, banka hareketlerini otomatik kaydedip sınıflandırabilmektedir. Büyük firmalar genellikle entegre muhasebe yazılımları kullanarak finansal verilerini düzenlemektedir. Böylece verileri kolayca analiz ederek raporlama yapmaktadırlar. 

Büyük çaplı firmalarda banka hesaplarının raporlanması, finansal sağlığı güvence altına almak için titizlikle yapılmalıdır. Bu işletmelerin büyüklüğü düşünüldüğünde, modern finansal teknolojiler ve uzman personel kullanımı zorunlu hale gelmektedir.

Raporlama Süreçlerini Hızlandırın!

Günümüzde finans yönetimi, herkes için günlük hayatın önemli bir alanını kaplamaktadır. Bu durum sürdürülebilirlik açısından firmalar için daha da can alıcı bir noktada. Yukarıda detaylı şekilde, bu finans yönetiminde banka hesaplarının raporlanmasının önemine değindik. Özellikle işletmeler için bu kadar önem taşıyan raporlama işlemlerinin nasıl yapılabileceği konusundaki ince noktalardan bahsettik. Peki teknolojik gelişmeler bu kadar ilerlemişken bu süreçleri daha da kolaylaştırmanın bir yolu yok mu? Vomsis akıllı banka asistanı, işletmeler adına bu sorunun cevabını açık bankacılık hizmetleri sunarak şekillendirmekte. İşletmenizde kullandığınız tüm bankalar için yaşadığınız her karmaşıklığı Vomsis ile ortadan kaldırabilirsiniz. Tüm banka hesaplarınızı tek ekranda yöneterek raporlarınızı kolayca oluşturabilirsiniz. 

Banka hesap hareketleri ürünü sayesinde tüm hesaplarınızdaki bakiye ve hareket durumunu anlık olarak görüntüleyebilirsiniz. Bakiye ve hesap hareketlerinizi kontrol etmek için tek tek bankalara girmekle uğraşmanıza gerek kalmaz. Böylece banka hesaplarınızın raporlama işlemi için de harcadığınız zamanı ortadan kaldırırsınız. Gelişmiş özellikler sunan Vomsis ile tüm bankalarınız arasında kolayca arama yapabilirsiniz. Mobil ve web üzerinden gerçekleşen işlemleriniz için anlık bildirimler alırsınız. Tek ekranda hesap bakiyelerinizi toplam ve para birimi cinsinden görüntüleyebilirsiniz. Vomsis Grup şirket yapısına uygundur. Bu sayede tüm şirketlerinizin banka hesaplarını da tek panel üzerinden görüntüleyebilirsiniz. Gelişmiş güvenlik önlemleri ile tüm verileriniz güven altındadır. Kullanıcı yetkilendirme özelliği sayesinde ise ilgili personel için hesap ve bakiye bazlı kısıtlamalar yapabilirsiniz. 

Vomsis, tüm bankalar ile entegrasyon imkanı sunmaktadır. Dolayısıyla kullandığınız tüm bankaları Vomsis ile kolayca entegre edebilirsiniz. Ayrıca tüm banka hesaplarınızı istediğiniz tarih aralığında tek tip indirip çıktı alabilirsiniz. İşlemleriniz için bilgi amaçlı dekont oluşturabilir, indirilebilir, çıktı alabilir veya mail olarak gönderebilirsiniz. Böylece işletmenizin finansal yönetiminde ihtiyacınız olan tüm raporlara hızlıca ulaşarak zaman kaybını ortadan kaldırırsınız. Vomsis ile banka kontrollerine ayırdığınız zamandan %80 tasarruf ederek kalan zamanınızda işletmenizi büyütmeye odaklanın. Vomsis’in sınırsız özelliklerini keşfetmek için geç kalmayın, hemen ücretsiz deneyin.

Vomsis’i deneyin!

Vomsis'in ayrıcalıklı dünyasını ücretsiz keşfedin.
Hemen Ücretsiz Deneyin

* Deneme süresi boyunca kredi kartı bilgileri alınmaz!