Link ile Ödeme

• Büşra Nur Kalaycı

Link ile Ödeme

Her geçen gün dönüşen teknolojik yaşamda kullanıcı olarak bizlerin de alışkanlıkları sabit olmayıp sürekli değişmektedir. Ayak uydurduğumuz teknolojik dünya her gün bir yenilikle bizleri şaşırtarak sürecine dahil etmekte. Çalışma hayatımızdan günlük yaşamımıza kadar hayatımızın her alanında teknolojiyle ilgili bir adım atıyoruz. En çok alışveriş alışkanlıklarımızın değişmesi ile birçok alternatif ödeme sisteminin oluştuğundan önceki içeriklerimizde bahsetmiştik. Şimdi birlikte link ile ödeme sistemini daha detaylı inceleyelim.

Nedir, Nasıl Kullanılır?

Bu ödeme yöntemi, sanal POS ödeme sistemi üzerinden geliştirilen bir yöntemdir. Müşteri olarak alacağınız bir ürünü mağazada kasaya götürdüğünüzde ya da internet üzerinden alışveriş ederken ödeme yönteminizi link ile ödeme olarak seçebilirsiniz. Link ile ödeme talimatı oluştuğunda mağazanın kullandığı sanal POS bir ödeme sayfası linki oluşturmaktadır. Bu bağlantı SMS ya da mail olarak alıcıya ulaşır. Alıcı bağlantıya tıklayarak ödeme sayfasına kolayca girip işlemi tamamlar. 

Böylece ayrı bir web sitesine ve entegrasyona gerek kalmadan ürün bilgisi ve ödeme seçenekleri alıcıya ulaşmış olur. İşletme sahipleri ödeme linki oluştururken ürünlerin satış tutarını, stok adedini, ürün görsellerini ve taksit seçeneklerini belirleyebilmektedir. Kısacası ödeme linki ya da bağlantısı, bir alıcıya çevrimiçi olarak belirli bir miktarda parayı ödemesi için; internet tarayıcısı, SMS, e-posta, uygulama ya da sosyal medya yoluyla iletilen tıklayabileceği ödeme düğmesidir. Link ile ödeme, basit ve güvenli bir ödeme yöntemidir. Müşteriler işlemi tamamlamak için yalnızca kart ayrıntılarını girerler ve süreç basitçe bitmiş olur. Satıcılar içinde çok az güncelleme ve entegrasyon gerektiğinden oldukça pratik bir yöntem olarak değerlendirilmektedir. 

Link ile Ödeme Nerelerde Kullanılır?

Link ile ödeme yöntemleri iki farklı şekilde gerçekleştirilmektedir. Bunlardan en önemlisi online ödemelerdir. İşletmeler linkle ödeme sayesinde, kullandıkları sanal POS’un oluşturduğu linki müşterilerine kolayca iletebilirler. Böylece tahsilatlarını online şekilde hızlı ve kolayca gerçekleştirmiş olurlar. Siz de Vomsis Online Tahsilat ürünü ile alacaklarınız için müşterilerinize SMS ya da maille ödeme linki gönderebilirsiniz. Böylece müşterilerinize ödemelerini kolayca hatırlatıp nakit akışınızı hızlandırabilirsiniz.  

Diğer kullanım yöntemi ise temassız ödemedir. Eğer müşteride temassız ödeme özelliği bulunmuyorsa link ile ödeme sayesinde kolayca temassız ödeme yapabilmektedir. Bu iki önemli alan dışında; mail order, tele satış kanalları ve sosyal medya üzerinden yapılan satışlarda da kullanılabilmektedir. 

Ayrıca belirtmek gerekir ki e-ticaret sitesine sahip bir işletmenin kullandığı sanal POS’un ve entegrasyonu sağlayan banka ya da kurumun bu ödeme yöntemi için alt yapısı bulunmalıdır. Aksi takdirde, özel bir yazılım kullanarak ödeme sayfası linki oluşturmak mümkündür. 

Kullanım Araçları 

Bu ödeme sisteminin en yaygın kullanım araçları SMS ve e-posta yoludur. Müşterilerin bu alanda ödeme gerçekleştirebilmesi için mail adreslerini ya da telefon numaralarını paylaşması gerekir. Bu bilgiler paylaşıldıktan sonra link üretilip müşteriye iletilir. Müşteri tıkladığı bağlantının yönlendirdiği ödeme sayfasında kart bilgilerini girerek ödemeyi gerçekleştirebilir. Buna ek olarak, banka uygulamaları ile ödeme gibi alternatif yöntemler sayesinde de ödeme gerçekleştirilebilmektedir. Alıcı kart bilgilerini direkt olarak mağazayla ya da bir kişiyle paylaşmak durumunda kalmadan sadece ödeme sayfasında bağlantıyla paylaşarak aslında güvenliğini de sağlamış olmaktadır. 

Link ile Ödeme Avantajları

En önemli avantajı bir sınır olmadan dünyanın her yerinden ödeme alınabilmesidir. Bu sayede yurt dışı satışlarındaki zorluklar da ortadan kalkmaktadır. Bunun yanında oldukça kolay ve pratik bir ödeme aracıdır. Hem satıcı hem de alıcılar için oldukça kolay ve zaman almayan bir yöntemdir. Kredi ya da banka kartlarından kolayca ödeme yapılabilmesini sağlamaktadır. Özellikle mağaza satışlarında kasa yoğunluğunu azaltmaktadır ve müşteriler kasa yoğunluğu yaşamadan kolayca ürünleri alabilmektedir. Böylece satış oranlarını yükseltebilmektedir. Fiziki bir fatura ve fiş gerekmediğinden bu tarz masrafları da azaltabilmektedir. Son zamanlarda güvenli ve teknolojik bir yöntem olması nedeniyle müşteriler çoğunlukla link ile ödeme alan firmaları tercih etmektedir. 

Vomsis’i deneyin!

Vomsis'in ayrıcalıklı dünyasını ücretsiz keşfedin.
Hemen Ücretsiz Deneyin

* Deneme süresi boyunca kredi kartı bilgileri alınmaz!