Para Transferi İşlemlerinde Dikkat Etmeniz Gereken 7 Adım 

• Büşra Nur Kalaycı

Para Transferi İşlemlerinde Dikkat Etmeniz Gereken 7 Adım 

Değişen dünyayla birlikte, gelişen teknolojiye adapte olmamız giderek hızlanıyor. Ayrıca teknolojinin sunduğu fırsatları kullanma oranımız her geçen gün daha da artıyor. Online banka işlemleri de şüphesiz ki günlük yaşantımızı oldukça kolaylaştırıyor. Online bankacılık sistemi içinde en çok kullanılan işlemler arasında ilk sırada online para transferleri gelmekte. Günlük işlerimiz arasında kira ya da fatura ödeme işlemlerini gerçekleştirmek, ailemize ya da çevremize para göndermek gibi birçok işimiz için para transferi gerçekleştiririz.  Bu işlem sırasında sorunlarla karşılaşmamak için bazı maddelere dikkat etmemiz gerekir. Şimdi birlikte transfer işlemleri için önemli olan adımları inceleyelim. 

Para Transferi ve Güvenlik

Güvenlik her alanda olduğu gibi bu konu için de önem sırasının başında. Son zamanlarda artan siber suçlar interneti aktif kullanan ve online işlem yapan kullanıcıları tehdit etmekte. Özellikle  internet bankacılığı kullanıyorsanız yapacağınız her işlemde dikkatli olmalısınız. En önemlisi kişisel verilerinizin güvende olduğundan emin olmalısınız. Para transfer işlemlerinde de gönderim yaptığınız site veya uygulamanın güvenli ve K.V.K.K. uyumlu olmasına dikkat etmelisiniz. Gönderimi gerçekleştireceğiniz site, uygulama ya da transfer aracını araştırmak oldukça önemlidir. Mümkünse kullanıcı deneyimlerini okumak, bu anlamda yaşayacağınız talihsizliklere karşı alacağınız en büyük önlemdir. 

Açıklama Bölümü

Para transferi işlemlerinde çoğunlukla işlem sonrasında mailimize gelen ya da bir şekilde telefondan anında ulaşabildiğimiz dekont, bizim işlemimizi kanıtlamak için yeterlidir. Ancak transfer işleminde açıklama bölümüne kısa, doğru ve detay içeren bir açıklama yazmak çok önemli. Böylece, dekont alma işlemi sırasında gerçekleşecek aksiliklere karşı ya da dekonta daha sonra ulaşamama gibi durumlarda önceden bir önlem almış oluruz. 

Alıcı Bilgileri 

Kiranızı öderken, ailenize, arkadaşlarınıza para gönderirken alıcı banka bilgileri, isim soyisim gibi bilgiler girmeniz gerekir. Bu bilgiler anlık bir dalgınlıkla, hızlı olma telaşıyla yanlış girilebilmektedir. Bu durumlarda bankalar İban ve hesap numarasıyla alıcı isim – soyisim uyuşmazlıklarında bir kontrol süreci başlatır. Devamında sorun tespit edilip onaylandığında uyuşmazlıktan kaynaklı paranız iade edilir. Dikkatli ve doğru bir şekilde gireceğiniz alıcı bilgileri zamanında para gönderme işlemini halletmenizi sağlayacaktır.

Çözüm Noktası 

Para transfer aşamasında karşılaşacağınız herhangi bir sorun sizi maddi bir zarara uğratabilir. Ancak bunun yanında zamansal olarak da bir kayıp yaşamanıza yol açar. Transfer işlemi sırasında ya da transfer gerçekleştikten sonraki süreçte işlemi takip edebileceğiniz, bir sorun varsa danışabileceğiniz  çözüm noktası, müşteri asistanı gibi hizmetlerin olması para transferi yaptığınız aracın önemli noktalarından biridir. 

Hız 

Sağlanan bütün güvenlik işlemlerinden sonra tabi ki en önemli kriterimiz günümüz yaşam standartlarında hız olacaktır. Acil ödemeniz gereken bir borcunuzu, göndermeniz gereken bir parayı en kısa zamanda ulaştırmak istersiniz. Bunun için 2021 yılında kullanıma açılan fast hizmetini sunan transfer araçlarını tercih etmek işlemlerinizi oldukça kolaylaştıracaktır. 

Transfer Ücreti 

Yapacağınız para transfer işlemleri sırasında bir ücret kesintisi yapılmaktadır. Kullandığınız transfer aracına göre bu kesinti oranı değişmektedir. Burada önemli olan kesintinin minimum tutarda yapılıyor olmasıdır. 

Kolaylık 

Para transferi sırasında işlemin kolayca yapılabilmesi, kullanılan aracın kullanıcıyı yönlendirmesi de oldukça önemlidir. Para transfer işlemi sırasında karmaşık ve kullanması zor uygulamalar yerine bu alanda uzmanlaşmış ve kullanıcı için kolay bir deneyim sunan uygulamalar tercihlerde ilk sıradadır. 

Vomsis’i deneyin!

Vomsis'in ayrıcalıklı dünyasını ücretsiz keşfedin.
Hemen Ücretsiz Deneyin

* Deneme süresi boyunca kredi kartı bilgileri alınmaz!