Tüm Banka Hesapları İşletmelerde Nasıl Yönetilir?

• Büşra Nur Kalaycı

Tüm Banka Hesapları İşletmelerde Nasıl Yönetilir?

İşletmelerde finansal yönetimin karmaşıklığını azaltmak daha verimli bir süreç için oldukça önemlidir. Finansal yönetim süreci; raporlama, analiz, risk yönetimi ve nakit yönetimi gibi birden fazla önemli fonksiyonun değerlendirmesi ile gerçekleşmektedir. Dolayısıyla işletmeler ve muhasebe departmanları için bu yönetim süreci, fazla dikkat ve zaman harcamayı gerektirmektedir. Bu yönetim içinde işletmelerin finansıyla ilgili her detay çalışılan banka ve banka hesapları ile ilgilidir. Peki bu süreç içinde tüm banka hesapları nasıl kolayca yönetilir?

Sürekli gelişen teknolojik dünyada, işletmelerin yönetimiyle ilgili farklı kolaylılar sunan çözümler gelişmiştir. Finans alanında yaşanan gelişmelerle birlikte ise fintech ve açık bankacılık alanındaki yenilikler işletmelere kolaylıklar ve hız sağlamıştır. Bu noktada Açık bankacılık sayesinde yukarıda sorduğumuz sorunun cevabı işletmeler için oldukça netleşmiştir. Artık açık bankacılık sayesinde tüm banka hesapları tek ekranda rahatlıkla yönetilebilmektedir. İşletmelerin birden fazla banka hesabını tek bir platformda toplaması hem zaman kazandırmakta hem de finansal kontrollerini güçlendirmektedir. Şimdi bu yönetimin işletmeler için sağladığı avantajları ve nasıl uygulandığını daha detaylı şekilde inceleyelim.

Avantajlar

1. Verimlilik ve Zaman Tasarrufu
İşletmeler, birden fazla banka hesabını yönetirken bakiye kontrolü ve işlem hareketlerini izlemek için hesaplar arasında geçiş yapmak zorundadır. Dolayısıyla tüm banka hesapları tek ekranda toplandığında hesap ve uygulamalar arasındaki geçiş zorunluluğu ortadan kalkar. Böylece tek bir ekranda işlemlerin hızlıca yapılabilmesine olanak sağlanmaktadır. Bunun sonucunda ise önemli ölçüde verim kazanılmaktadır.

2. Kolay Raporlama ve Analiz
Firmalar finansal kararlar alırken güncel ve doğru bilgilerden yola çıkmak zorundadır. Bu noktada, finansal bilgilerin güncel ve kolay ulaşılabilir olması oldukça önem kazanmaktadır. Tüm banka hesaplarını tek ekranda yönetebilmek, detaylı raporlama ve analiz yapmayı kolaylaştırmaktadır. Gerekli olan tüm verilerin tek bir ekranda erişilebilir olması otomatik finansal raporlamayı da beraberinde getirmektedir. Gelir-gider tabloları, nakit akışı ve finansal performans net bir şekilde görülebilmektedir. Böylece firma için verilen stratejik kararlar da net ve doğru verilere dayanmaktadır.

3. Hata Riskinin Azalması
Yukarıda bahsettiğimiz finansal raporlama ve analiz konusunun tek ekranda otomatikleşmesi iş yoğunluğunu azaltırken veri giriş hataları ve gözden kaçan bilgiler gibi insan hataları da ortadan kaldırır. Böylece verilerin doğruluğundan emin olarak finansal operasyonlar güvenle yönetilmektedir.

4. Maliyet Tasarrufu
Firmaların birden fazla banka hesabını tek ekranda yönetmesi finansal süreçleri optimize ederek operasyonel maliyetleri düşürmektedir. Ayrıca veriye hızlı ve kolay ulaşılması anlık mali krizlerin önüne geçilmesini de sağlamaktadır.

Sonuç olarak finansal kontrol, işletmelerin sağlıklı bir şekilde büyümesi için kritik bir faktördür. Tüm banka hesaplarının tek ekranda yönetilmesi, finansal operasyonları her anlamda daha verimli, güvenli ve kontrol edilmesi kolay hale getirmektedir. Bu da işletmelerin finansal durumlarını daha iyi kontrol etmesine ve gerektiğinde hızlı aksiyon almasına fırsat tanımaktadır.

Tüm Banka Hesapları Tek Platformda

Vomsis akıllı banka asistanı sayesinde işlemenizin tüm banka hesaplarını tek platformda kolayca yönetin. Firmanızda çalıştığınız tüm bankaları kolayca Vomsis’e entegre ederek yönetebilirsiniz. Hem mobil hem de web üzerinden kolayca hesabınıza erişerek nerede olursanız olun finansal yönetiminizi hızlıca gerçekleştirin. Böylece Vomsis sayesinde tek tek bankacılık uygulamalarına girmekten kurtulun. Tek bir ekran üzerinden anlık bakiyenizi ve hesap hareketlerinizi kontrol edin.

Peki Vomsis’in sağladığı diğer ayrıcalıklar neler?

Hareketleri Özelleştirin;

  • Gelişmiş etiket sistemi ile belirlediğiniz filtrelere göre hesap hareketlerinizi kolayca gruplayın.
  • Gerçekleşen işlemlerin yanlarına hangi amaçla yapıldığına dair notlar alarak hareketlerinizi özelleştirin.
  • Düzenli yapılan veya sizin için önem seviyesi yüksek hareketler için hatırlatmalar oluşturun.
  • Varlıklarınızı istediğiniz para birimine çevirmeden önce çevirdiğinizde oluşacak tutarı anında görün.

Kolayca Takip Edin; 

  • Tek arama ile tüm bankalarınız içerisinde zaman sınırı olmadan arama yapın.
  • Mobil ve web tarayıcısı üzerinden gerçekleşen işlemleriniz için anlık bildirimler alın.
  • Tek bir bakışda hesap bakiyelerinizi toplam ve para birimi cinsinden görüntüleyin.
  • Vomsis grup Şirket yapısına uygundur. Bu sayede tüm şirketlerinizin banka hesaplarını tek bir panel üzerinden görüntüleyin ve yönetin.

İşlemleri Hızlandırın; 

  • Para birimi farketmeksizin tüm varlıklarınızı görüntüleyin. Ayrıca bu verilerin hepsini kolayca raporlayın.
  • Tüm banka hesaplarınızı istediğiniz tarih aralığında tek tip olarak indirip çıktı alın.
  • İşlemleriniz için bilgi amaçlı dekont oluşturun, indirin ve çıktı alın. Üstelik bu dekontu mail olarak gönderebilirsiniz.

Verileriniz Güvende; 

  • Kişilere hangi hesapları görebileceğine dair yetki verin. Böylece finansal güvenliğinizi sağlayın.
  • Belirlemiş olduğunuz IP ve saat aralığı ile giriş yapılmasını sağlayın. Dolayısıyla yetkisiz tüm erişimleri önleyin.
  • Seçilen süre içerisinde Vomsis’te hareketsiz kaldığınızda ekranınızın kilitlenmesini sağlayın.
  • Yetki verdiğiniz kişilerin Vomsis’e girişlerini SMS doğrulaması ile daha güvenli hale getirin.
  • Vomsis, periyodik olarak ISO 27001 ve ISO 9001 denetçileri tarafından denetlenmektedir. Bu sayede verilerinizin güvende olduğundan emin olun.
  • Verileriniz Türkiye lokasyonunda K.V.K.K. kapsamına uygun olarak barındırılmaktadır.

Vomsis ile zaman kaybetmeden işletmenizin finansal yönetimini hemen hızlandırın.

Vomsis’i deneyin!

Vomsis'in ayrıcalıklı dünyasını ücretsiz keşfedin.
Hemen Ücretsiz Deneyin

* Deneme süresi boyunca kredi kartı bilgileri alınmaz!