Tüm Bankalar Tek Ekranda: Finansal Özgürlüğün Yeni Dönemi

• Büşra Nur Kalaycı

Tüm Bankalar Tek Ekranda: Finansal Özgürlüğün Yeni Dönemi

Çağımızın teknolojik gelişmeleri, finansal sektörde dönüşümü hızlandırmış ve bankacılık işlemlerinin işleyişini de kökten değiştirmiştir. Geleneksel finansal yöntemlerin giderek unutulmaya başlandığı bu günlerde banka şubelerinden yapılan işlemlerin sayısı oldukça azalmıştır. Mobil bankacılık uygulamaları ve çevrimiçi bankacılık platformları sayesinde tüm bankalar tek ekranda yönetilebilmekte. Bu teknolojik ilerlemeler, finansal sektörde devrim niteliğinde değişikliklere yol açmıştır. Dolayısıyla bankacılık işlemlerinin işleme şeklini kökten dönüştürmüştür. Bu dönüşümün en önemli etkilerinden biri, finansal özgürlüğün önemini ve yöntemlerini yeniden tanımlamış olmasıdır.

Bu yeni dönem, bireyler ve işletmeler için finansal işlemlerini bağımsız ve hızlı bir şekilde gerçekleştirme özgürlüğü sunmaktadır. Finansal özgürlüğün değeri, insanların finansal alanda güvenle adım atabilmesi ve yaşam kalitesini artırabilmesi bakımından kritik bir unsur olarak karşımıza çıkmaktadır. Ayrıca şirketler özelinde marka ve firma geleceğinin sürdürülebilir olması açısından da oldukça önemlidir. Biz de bu içeriğimizde tüm bankalar tek ekranda konusuyla ilgili yeni finansal dönem hakkında detaylara değineceğiz. Bu yeni dönemde karşımıza çıkan gelişmeleri ve avantajları açık bankacılık ve fintech özelinde değerlendireceğiz.   

Yeniliklere Adım Adım 

Tüm bankaları tek ekranda yönetmeyi sağlayan fintech gelişmelerinin temeli mobil bakacılık uygulamaları ile atılmıştır. Mobil bankacılık uygulamaları, bankaların hizmetlerini cep telefonlarımıza taşıyan en önemli yeniliklerden olmuştur. Bu uygulamalar aracılığıyla banka hesapları kontrolü, para transferleri, fatura ödemeleri ve yatırım işlemleri yönetilebilmektedir. Bu noktada mobil bankacılık uygulamaları finansal özgürlüğü artıran ilk araçlar olarak görülmektedir. Günümüzde bankalar ve finansal hizmet sağlayan kurumlar uygulamalarını, kullanıcı dostu arayüzler ile geliştirmeye devam etmektedir. Mobil bankacılık teknolojilerinin gelişmesinin devamında online bankacılık platformları da giderek çoğalmıştır. Dolayısıyla bilgisayar ve tabletler üzerinden internet bankacılığının kullanımı her geçen gün artmıştır. Bu kanallar ile banka hesaplarına erişme ve kontrol sağlama yine banka müşterileri için büyük kolaylıklar sağlamıştır. Banka ve finans kuruluşlarının şubelerine gitmeden zaman ve mekandan bağımsız gerçekleştirilen bu işlemler yeni özgür finansal alanın ilk adımlarıdır. Bu merkezi kontrol, finansal işlemleri verimli hale getirirken, aynı zamanda zaman ve enerji tasarrufu sağlamaktadır. 

Dolayısıyla tüm bankalar tek ekranda toplandığında finansal planlama ve yönetim konusunda büyük avantajlar sunulmaktadır. Ayrıca, firmalar için kullanıcıların alışveriş alışkanlıklarını analiz ederek kişiselleştirilmiş teklifler sunabilmesini sağlamaktadır. Yine firmalar için yatırım seçenekleriyle ilgili önerilerde bulunması da bir avantajdır. 

Finansal Özgürlükte Veri Güvenliği

Yukarıda bahsettiğimiz gibi mobil bankacılık ve çevrimiçi bankacılık platformlarının kullanımı, finansal özgürlüğü artıran önemli araçlardır. Ancak güvenlik ve veri gizliliği konularında dikkatli olunması gereken önemli sorunları da beraberinde getirmektedir. Bu dijital finansal hizmetlerin sorunsuz kullanılabilmesi için kullanıcıların finansal verilerinin güvenli şekilde korunması oldukça önemlidir. Bankalar ve finansal kurumlar, kullanıcıların hassas bilgilerini kötü niyetli kişilerden koruyabilmek için güçlü güvenlik önlemleri uygulamak zorundadır.

Finansal verilerin korunması, veri şifreleme teknolojileri, güvenlik duvarları ve diğer ileri düzey güvenlik önlemleri ile sağlanmaktadır. Kullanıcıların verileri, güçlü şifreleme yöntemleri kullanılarak şifrelenerek güvenli sunucularda saklanmaktadır. Ayrıca, kullanıcıların kimlik doğrulama süreçleri için iki faktörlü kimlik doğrulama yöntemleri gibi ekstra güvenlik adımları da uygulanabilmektedir. Bu şekilde, yetkisiz erişim girişimlerine karşı ek koruma sağlanmakta ve kullanıcıların hesapları daha güvende tutulmaktadır. 

Bu noktada banka ve finansal kurumların yanında kullanıcıların da alması gereken önlemler vardır. Örneğin internet bankacılığını ve mobil bankacılık uygulamalarını kullanırken girdikleri şifreleri ve kişisel bilgileri kimseyle paylaşmamak önemli bir unsurdur. Dijital bankacılık işlemlerini gerçekleştirirken şüpheli e-postalara veya mesajlara yanıt vermemek ve sahte web sitelerinden kaçınmak da oldukça önemlidir. 

Vomsis ile Tüm Bankalar Tek Ekranda Daha Özgür

Vomsis işletmenizin verimini artırmak için sınırsız kolaylık sunmaktadır. Finansal özgürlüğün avantajlarını işletmenizin yönetiminde sorunsuz kullanmanız için Vomsis açık bankacılık uygulaması var. Tüm banka hesaplarınızı tek ekranda zahmetsizce takip edebilmenizi sağlayan Banka Hesap Hareketleri ürünü ile raporlama ve analiz konusunda da birçok avantaj sunmaktadır. Hesaplarınızdaki bakiye ve hareket durumunu hızlıca kontrol ederken kolayca bildirim formları indirebilirsiniz. Gelişmiş arama özelliği ile tüm banka hesap hareketleriniz içinde istediğiniz hareketi arayarak hemen ulaşabilirsiniz. Mobil ve web tarayıcısı üzerinden gerçekleşen işlemlerinizin anlık bildirimlerini alırsınız. Tek bir bakışla hesap bakiyelerinizi toplam ve para birimi cinsinden görüntüleyebilirsiniz. Grup şirket yapısı ile tüm şirketlerinizin banka hesaplarını tek bir panel üzerinden görüntüleyebilirsiniz. 

Kişiselleştirme konusunda sunduğu birçok özellik ile banka hesaplarınızı istediğiniz şekilde yönetebilirsiniz. Örneğin gerçekleşen işlemlerin yanına hangi amaçla yapıldığına dair notlar alabilirsiniz. Düzenli yapılan ve sizin için önemli olan hareketler için hatırlatma oluşturabilirsiniz. Gelişmiş etiket sistemi belirlediğiniz filtrelere göre hareketlerinizi sizin için gruplar. Böylece banka hesaplarınızda ulaşmak istediğiniz tüm bilgilere tek ekranda kolayca ulaşabilirsiniz. Para birimi farketmeksizin tüm varlıklarınızı görüntüleyerek raporlayabilirsiniz. Tüm banka hesaplarınızı istediğiniz tarih aralığında tek tip olarak indirip çıktı alabilirsiniz. İşlemleriniz için bilgi amaçlı dekont oluşturabilir, indirilebilir, çıktı alabilir veya mail olarak gönderebilirsiniz.  

Finansal özgürlüğünüz tüm bankalar tek ekrandayken kişisel tercih ve seçeneklerinize göre şekil alsın. Vomsis akıllı banka asistanı ile firmanızın finansal yönetiminde tüm bankalar tek ekranda. 

Vomsis’i deneyin!

Vomsis'in ayrıcalıklı dünyasını ücretsiz keşfedin.
Hemen Ücretsiz Deneyin

* Deneme süresi boyunca kredi kartı bilgileri alınmaz!