Banka Hesaplarını Birleştirme ve Mobil Bankacılık

• Büşra Nur Kalaycı

Banka Hesaplarını Birleştirme ve Mobil Bankacılık

Bankacılık sektöründe teknolojik alt yapıların ve gelişmelerin hızlı bir süreç içinde büyüdüğü günümüz finans dünyasının en açık gerçeğidir. Bu süreç içerisinde aşina olduğunuz Fintech uygulamaları, kullanıcılar için daha pratik finansal işlemler sunmayı amaçlamaktadır. Bu amaçla gelişen, dijital bankacılık ürünleri ve farklı banka hesaplarını birleştirme imkanı sunan açık bankacılık kavramları da finans dünyasına yerleşmiştir. Temelde, tamamen kullanıcı odaklı olmayı hedefleyen bu uygulamalar gün geçtikçe gelişmeye devam etmektedir. Avrupa’da PSD2’nun yürürlüğe girmesiyle başlayan bu süreç ülkemizde de oldukça hızlı ilerlemektedir. Böylece küresel anlamda finans alanında dijital bir dönüşüm yaşanmıştır diyebiliriz. Bu dönüşüm ile birlikte kullanıcılar finansal işlemlerinde daha kolay ve hızlı olan seçeneklere yönelmiştir. Örneğin, bankaların mobil uygulamalarını kullanarak şubelere gitmeden birçok işlemini gerçekleştiren kullanıcı sayısı giderek artmaktadır. Türkiye Bankalar Birliği’nin Eylül 2022’de yayınladığı “Dijital, İnternet ve Mobil Bankacılık İstatistikleri” de bunu kanıtlamaktadır. 

mobil bankaıclık uygulamaları

Bu grafik, yukarıda bahsettiğimiz çalışmadan alınan verilere göre hazırlanmıştır. Ülkemizde geçtiğimiz son 4 yıl içerisinde, sadece mobil bankacılık uygulamasını kullanan banka müşterilerinin verilerini içermektedir. Grafiğe göre, 2019’dan 2022 yılına kadar, sadece mobil bankacılık uygulamasını kullanan kişi sayısı yaklaşık iki kat artmıştır.  

Sonuç olarak dijital bankacılık uygulamaları her geçen gün popülerliğini arttırmaktadır diyebiliriz. Dolayısıyla kullanıcılar bu uygulamalara ve açık bankacılık alanına daha fazla yönelmektedir. Şimdi banka hesaplarını birleştirme işlemi özelinde, açık bankacılık ile mobil bankacılık uygulamalarının işleyişini yakından inceleyeceğiz.  

Banka Hesaplarını Birleştirme Ne Demek?

Açık bankacılık ile hayatımıza giren bu kavram, kullandığınız tüm banka hesaplarınızı tek uygulamada yönetebilmek demektir. Bu süreç, bankaların müşterilere daha iyi hizmet sunmak için verileri üçüncü parti yazılımlarla paylaşmasıyla başlamıştır. Birçok yüksek güvenlik önlemlerinin alınmasının ardından TCMB tarafından yayınlanan mevzuat ile açık bankacılık ülkemizde hızla gelişmeye devam etmiştir. Açık bankacılık, kullanıcıların bir uygulama ve ekran üzerinde tüm banka hesaplarını birleştirerek yönetebilmelerini sağlamıştır. İlk olarak 3. taraf parti yazılımlar sayesinde gerçekleştirilebilen bu işlem artık bankalar tarafından da sunulmaktadır. Ancak bankacılık uygulamalarında bu işlem, belirli işlem kısıtlamaları ve sınırlı hesap sayıları ile yapılabilmektedir. Özellikle kurumsal müşteriler için bu sınırlamalar belirli işlem aksaklıklarına yol açabilmektedir. Ancak açık bankacılık uygulamaları yalnızca bu işlem için geliştirilmiş sistemlerdir. Dolayısıyla işlem ve hesap sayısı sınırlarını ortadan kaldırmaktadır.

Açık bankacılık sayesinde tüm banka hesaplarını birleştirme işlemi gerçekleştiren firma sahipleri çeşitli raporlama ve analiz imkanları sayesinde finansal süreçlerini kolaylaştırmaktadır. Buna paralel olarak açık bankacılık sistemlerinin mobil uygulamaları müşteriler için kullanımı daha kolay ve işlevsel olmaktadır.   

Tüm Banka Hesaplarınızı Kolayca Yönetin

Vomsis açık bankacılık uygulaması, firma sahiplerinin finansal yönetimini kolaylaştırmak için geliştirildi. Firmanız için kullandığınız tüm banka hesaplarınızı Vomsis’de bir araya toplayarak aynı ekrandan kolaylıkla yönetebilirsiniz. Banka sayısında bir sınır olmadan, çalıştığınız tüm bankalarla hızlıca entegrasyon sağlayarak işlemlerinizi gerçekleştirebilirsiniz. Vomsis’e giriş yaptıktan sonra bağlamak istediğiniz bankaları seçip bankaların bu aşamada istediği bilgileri doldurursunuz. Daha sonra size özel hazırlanan formları PDF olarak indirip bankanızdaki ilgili müşteri temsilcilerine iletirsiniz. Böylece 3 adımda istediğiniz tüm banka hesaplarınızı Vomsis’de bir arada görüntüleyebilirsiniz. 

Vomsis açık bankacılık

Hem Android hem IOS marketlerde bulunan Vomsis açık bankacılık uygulaması sayesinde her bankanın uygulamasına tek tek girip zaman kaybetmekten kurtulun. Bankacılık işlemleriniz için harcadığınız zamandan %80 zaman kazanarak finansal yönetiminizi verimli hale getirin. Tek bir ekran üzerinden bütün hesaplarınızın anlık bakiye ve hesap hareketlerini tek bakışta kontrol edin. Bulut tabanlı yapısı ile internetin olduğu her yerde cihaz sınırlaması olmadan hesabınıza erişebilirsiniz. Vomsis mobil uygulama, Kullanıcı dostu arayüzü sayesinde işlemlerinizin zorluklarını ortadan kaldırarak istediğiniz her zaman, nerede olursanız olun rahatlıkla işlemlerinizi gerçekleştirebilmenizi sağlar. Üstelik Vomsis sayesinde sadece banka hesaplarını yönetmekle kalmayıp pos raporlarınıza ve online tahsilat işlemlerinize de kolaylıkla ulaşabilirsiniz. Herhengi bir kullanım eğitimi ve pratik gerekmeden rahatça kullanabileceğiniz bir arayüze sahiptir. 

Web site ya da mobil uygulama farketmeden verileriniz ve kişisel bilgileriniz yüksek güvenlik önlemleriyle korunmaktadır. Örneğin, ilk aşamada mobil uygulamaya giriş yaparken iki faktörlü kimlik doğrulaması ile güvenliğiniz sağlanmaktadır. Ayrıca Vomsis web sitesi üzerinden yapacağınız kullanıcı yetkilendirme işlemleri mobil uygulamada da geçerlidir. Bu sayede uygulamayı kullanan her kullanıcı için de güvenlik endişeniz ortadan kalkmış olacaktır.   

Vomsis açık bankacılık ürünlerini hemen keşfedin fintech trendlerinden yararlanın. İşletmenizi büyütmeye odaklanın.     

Vomsis’i deneyin!

Vomsis'in ayrıcalıklı dünyasını ücretsiz keşfedin.
Hemen Ücretsiz Deneyin

* Deneme süresi boyunca kredi kartı bilgileri alınmaz!